-result driven procurement-

Spend-management

Het fundament onder 'goed' inkoopmanagement is een spend-analyse. Bij de meeste bedrijven, zelfs bedrijven met een significante inkoopomzet (spend), gaat de kennis van hun inkoopomzet vaak niet verder dan een totaalbedrag per leverancier. Dit is een gemiste kans. Weten wat, voor wie, hoeveel en waar je zaken koopt is niet moeilijk en vergt een eenmalige investering die zich vaak snel terugverdient.

De data zijn meestal wel aanwezig, er moet alleen bruikbare informatie van gemaakt worden. Dit kan met een relatief simpele spreadsheet tot en met een volledig integraal 'Business Inteligence'-systeem. Andere zaken zoals Category-management, zijn pas mogelijk nadat er ten minste in de basis duidelijkheid is waar het geld aan uitgegeven wordt.

OVER DELTAPROC

DeltaProc ondersteunt organisaties met het optimaliseren en professionaliseren van een bestendig en effectief inkoopapparaat dat maximaal bijdraagt aan het bedrijfsresultaat, de vrije kasstromen en de gestelde organisatiedoelen. DeltaProc richt zich op organisaties die primaire inkoop kennen en er daarmee grotendeels afhankelijk zijn van hun inkoop.

DeltaProc is opgericht in 2019 door Stefan Snijders. Stefan vindt dat ‘inkoop’ bij veel bedrijven onvoldoende aandacht krijgt, waardoor zij belangrijke kansen missen. De impact van inkoop op het korte- maar vooral ook het langetermijnresultaat wordt naar zijn mening sterk onderschat. Stefan wil graag helpen de potentie van inkoop binnen deze organisaties tot maximaal resultaat te laten leiden.